ظرفیت موتور خودرو کاملا” ایرانی ساخت سایپا cc 1500 و مصرف سوخت آن راحدود 6.5 لیتر در 100 کیلومتر اعلام شده است . موتور انژکتوری این خودرو با توجه به آلایندگی و مصرف سوخت اندک استاندارد یورو 3 را دارا می باشد و قادر است استاندارد یورو 4 را نیز دریافت نماید .
دیگر امکانات و تجهیزات مناسب این خودرو با ظرفیت حمل 5 سرنشین و امکانات و تجهیزات مناسب ، دارای صندوق عقب بزرگ و تسمه های فولادی داخل دربها جهت حفاظت بیشتر سرنشینان است که امکان راحتی و ایمنی را برای سفر و گردشگری خانواده های ایرانی فراهم می کند . خودروی ساخت سایپا پنج دنده بوده و موتور آن دارای 80 اسب بخار قدرت می باشد و سرعت آن حداکثر 200 کیلومتر در ساعت ومجهز به ترمز دیسکی چرخ جلو با سیستم خنک کننده است .
کولر ، فرمان هیدرولیک ، شیشه بالابر برقی دربهای جلو و عقب ، قفل مرکزی ، سپر رنگ بدنه و صندلی قابل تنظیم در ارتفاع را از دیگر تجهیزات این خودرو می توان عنوان کرد و گفت خودروی ساخت سایپا در صورت تقاضا در بازار به ایربگ ( کیسه ایمنی هوا ) و ترمزضد قفل ( ای .بی .اس ) و گیربکس اتوماتیک مجهز خواهد شد. با تولید این خودروی جدید در رنگها ، مدلها و با تجهیزات مختلف هموطنان گزینه های بیشتری برای انتخاب یک خودرو با کیفیت بالا ترو مجهزتر خواهند داشت .
قرار بود این خودرو با قیمتی زیر 10 میلیون تومان به بازار عرضه شود. اما قیمت نهایی آن 11 میلیون و هفتصد هزار تومان آنهم برای مدل پایه اعلام شد. پیش فروش خودروی کاملا ایرانی مینیاتور از بهمن ماه سال جاری شروع و این خودرو در نیمه نخست سال آینده به بازار عرضه میشود. این خودرو در کارخانه سایپای کاشان و با ظرفیت سالانه 200 هزار دستگاه، تولید خواهد شد.
در نظر است که در این مرحله حدود 10 هزار دستگاه از این خودرو را پیش فروش کرده و تا نیمه دوم سال 88 تحویل متقاضیان دهیم.به گزارش خبر خودرو، مدیر فروش و بازاریابی سایپا اعلام کرد: مرحله نخست پیش فروش خودروی مینیاتور 22 بهمن ماه آغاز می شود. در نظر است که در این مرحله حدود 10 هزار دستگاه از این خودرو را پیش فروش کرده و تا نیمه دوم سال 88 تحویل متقاضیان دهیم.
وی با بیان اینکه تیراژتولید این خودرو بیش از تعدادی است که پیش فروش می شود خاطر نشان کرد : همزمان با پیش فروش مینیاتور ، تعدادی را نیز به صورت فروش فوری عرضه خواهیم کرد و قطعاً قیمت آن زیر 10 میلیون تومان خواهد بود.وی در ادامه با اظهار اینکه خودروی مینیاتور هم به لحاظ ظاهر و مشخصات فنی و هم به جهت قیمت ، خودروی بسیار مناسبی می باشد ، در خصوص بازار این خودرو تصریح کرد: هم اکنون برای تیراژ بالای این خودرو در حال برنامه ریزی هستیم اما در سال آینده این میزان تیراژ تولید را نخواهیم داشت ولی از سالهای بعد به تدریج تیراژ تولید آن را افزایش خواهیم داد.
مدیر فروش و بازاریابی سایپا همچنین با مثبت خواندن بازار صادراتی این خودرو اظهار داشت : هدف اصلی از عرضه مینیاتور ، کسب بازار صادراتی است و به دلیل اینکه این محصول ، کاملاً تولید داخل است ، برنامه صادرات آن نیز در دست خود ما می باشد .فرزاد نشان در ادامه به قیمت این خودرو اشاره کرد و گفت: با توجه به ویژگی های این خودرو ، می توان آن را با قیمت بالاتری نیز به فروش رساند ولی به دلیل اینکه این کار در سایپا به عنوان حرکتی ملی می باشد ، قیمت آن زیر 10 میلیون خواهد بود تا مبنای خوبی برای تولید خودروهای بعدی باشد.وی در خاتمه در خصوص وضعیت تولید پراید با ورود مینیاتور اظهار داشت : با توجه به تیراژ محدود مینیاتور ، پراید همچنان بازار و مشتریان خاص خود را خواهد داشت و این خودرو جایگزین محصول دیگری نمی شود بلکه مکمل محصولات دیگر سایپا می باشد.
مشخصات فنی (مینیاتور) سایپا:
امکانات استاندارد مینیاتور:
سیستم قفل مرکزی
سیستم تهویه مطبوع (Air Condition)
سیستم ضد سرقت (Immobilizer)
CD player
شیشه برقی جلو و عقب
مشخصات عمومی مینیاتور:
نوع بدنه: سدان
ظرفیت سرنشین: 4 نفر
تعداد درب ها: 4 درب
مشخصات موتور مینیاتور (تیبا):
نوع: SI MPFI
تعداد سیلندر: 4 سیلندر خطی
قطر سیلندر: 75.5 میلی متر
کورس پیستون: 83.6 میلی متر
حجم موتور: 1500 سی سی
حداکثر قدرت: 78 hp-5500 rpm
حداکثر گشتاور: 126 نیوتن متر، 4000rpm
تعداد سوپاپ: 8 سوپاپ
آلاینده خروجی: Euro 3
سیستم سوخت رسانی:
نوع: انژکتوری
سوخت: بنزین
پمپ سوخت رسان: الکتریکی
ظرفیت باک: 41 لیتر
گریبکس:
نوع: دستی
سیستم تعلیق جلو مینیاتور:
نوع: مک فرسون
نوع فنر: لول
جذب کننده شک: گازی (کم فشار)
سیستم تعلیق عقب:
نوع: اکسل پیچشی
نوع فنر: لول
چذب کننده شک: گازی (پر فشار)
سیستم فرمان:
نوع: هیدرولیکی
کمترین شعاع گردش: 5.25 متر
رینگ و لاستیک:
نوع تایر: رادیال
سایز تایر: 175/70 R13 82H
سایز رینگ: 13*5J, Offset=40
اوزان:
وزن بدون سرنشین: 1013 کیلوگرم
وزن با سرنشین و باک پر: 1347 کیلوگرم
ابعاد مینیاتور:
طول: 4105 میلی متر
عرض: 1635 میلی متر
ارتفاع: 1484 میلی متر
حداقل فاصله تا زمین: 160 میلی متر
قیمت پایه: 11,700,000 تومان
سالهاست که شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان، بخشی از خط تولید خود را به خودروهای اسپرت اختصاص دادهاند. در این مقاله به طراحی متفاوت در نسل جدید خودروهای BMW که انقلابی در صنعت خودروهای اسپرت ایجاد کرده است می پردازیم.
فلسفه مهندسی BMW Efficient Dynamics ؟
از همان نخستین ساعاتی که از این خودرو رونمایی شد، موجی از سر و صداهای رسانهای به راه افتاد. خودرویی با کشیدگیهای منحصربهفرد که شاید بتوان آن را در زمره 3 خودروی اسپرت برتر دنیا به شمار آورد. طراحان بی.ام.و در ارائه این خودرو فلسفه قابل قبولی دارند؛ طراحی و ارائه خودرویی با تجربه رانندگی ورزشی و در عین حال کاهش خیرهکننده مصرف سوخت. نتیجه کار رونمایی از خودرویی کاملا مبتنی بر فناوری هیبریدی برقی بنزینی بوده است. در این خودرو مصرف سوخت با بهرهگیری از به روزترین فناوریهای خودروسازی مدیریت میشود. به همین دلیل است که حتی از دید راندمان مصرف سوخت، گوی سبقت را از خودروهای کوچک و کممصرف درونشهری نیز ربوده است.
وقتی طراحی هیجان انگیز میشود
خودروی BMW Efficient Dynamics محصول توجه همزمان به فاکتورهایی نظیر بازده مصرف سوخت، لذت رانندگی، فناوری و شاید از همه جالب توجهتر طراحی هیجانانگیز است. این فاکتورها دست به دست هم دادهاند تا صفر تا 100 خودرو تنها در 8/4 ثانیه طی شود. بیایید برای روشنتر شدن بازده مصرف سوخت در این خودرو، مقایسهای با استانداردهای پذیرفته شده اروپا انجام دهیم. میانگین مصرف سوخت در چرخه آزمایشهای اتحادیه اروپا 76/3 لیتر در هر 100 کیلومتر است. در عین حال تولید آلاینده 2 Co نیز 99 گرم به ازای هر یک کیلومتر است. مدیریت تولید آلاینده 2Co برای هر خودرویی بخصوص خودروهایی که با تازهترین فناوریهای روز دنیا ارائه میشوند، از اهمیت خاصی برخوردارند و پایین بودن شاخص آنها نشاندهنده اعتبار و تفکر خلاقانه طراحان آنهاست. اکنون نگاهی به وضعیت موجود در BMW Efficient Dynamics میاندازیم. بدون شک تولید تنها 50 گرم 2 Co به ازای طی مسافت یک کیلومتر در این خودرو برگ برندهای است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
این خودرو در نمایشگاه بینالمللی 2009 خودروی فرانکفورت آنچنان جلب توجه کرد که حتی مدیران ارشد بی.ام.و نیز تصورش را نمیکردند. شاید یکی از مهمترین دلایل این استقبال خیرهکننده توجه به لذت رانندگی در عین مصرف پایین سوخت و ساختار فوق آیرودینامیکی آن باشد.
تلفیق هوشمندانه منابع تولید قدرت
قدرت و عملکرد این خودرو به لطف ترکیب موتور سه سیلندری توربو دیزل و یک موتور الکتریکی در هر محور است. تلفیق هوشمندانه این واحدها که با مدیریت دقیق و کنترلشده انرژی همراه است قدرت نهایی خودرو را به 365 اسب بخار میرساند. قرار گرفتن خاص هریک از موتورهای الکتریکی در هر محور و ترکیب عملکرد آنها با موتور توربودیزل این امکان را به راننده میدهد تا در زمان حرکت خودرو بر مبنای استفاده از موتورهای الکتریکی، تمرکز و کنترل کافی بر هر چهار چرخ آن را داشته باشد. نتیجه چنین نگرشی به حداقل رسیدن اتلاف توان تولید شده و انتقال موزون قدرت در هر چهار چرخ است. البته زمانی که خودرو با تکیه بر دیزل به راه خود ادامه میدهد نیز شاهد مصرف هوشمندانه سوخت هستیم. در موتور توربودیزلی BMW Efficient Dynamics که گنجایش 5/1 لیتر سوخت را دارد، جریان جابهجایی سوخت در 3 سیلندر آن به قدری موزون طراحی شده که این خودرو در زمره کممصرفترین خودروهای جهان قرار گرفته است.
سیلندرها کجا پنهان شدهاند؟!
بی.ام.و برای نخستین بار ظاهر یک خودروی فوق آیرودینامیک اسپرت را به دنیای خودروهای هیبریدی آورده است. بدنه این خودرو که در ارائه آن از دانش چند دهه طراحی و تولید خودروهای اسپرت استفاده شده است مبتنی بر فناوری بهرهگیری هوشمندانه از مواد سبک وزن است. به همین دلیل دست طراحان در طراحی خودرویی با ظاهری عضلانی که جریان هوا در سرعتهای بالا براحتی از کنار آن عبور کند، باز بوده است. همین راهبرد یعنی بهرهگیری از مواد و ترکیبات سبک در قسمت داخلی خودرو نیز دیده میشود. در نتیجه وزن کلی خودرو بسیار کمتر از آن چیزی است که ظاهر آن نشان میدهد!
این خودرو از نوع خودروهای فشرده است و جاسازی سیلندرهای آن دقیقا مشابه خودروهای اسپرت است. تعبیه 2 صندلی عقبی این خودرو نیز از موارد دیگری است که بیننده را به هیجان میآورد.
باید دو صندلی قسمت عقبی خودرو را نیز باید به آن اضافه کنیم. به نظر میرسد در جاسازی این سیلندرها اوج هنرنمایی و ظرافت به کار گرفته شده است. تزریق سوخت به سیلندرها نیز براساس جدیدترین نسل فناوری تزریق مستقیم با دقت بالا (HPDI) صورت میگیرد. از اینرو حتی به کسری از یک قطره سوخت نیز توجه میشود!
امپراتوری دندهها
شرکت بی.ام.و در ارائه BMW Efficient Dynamics دست به کار بزرگ دیگری نیز زده است و آن استفاده از فناوری انتقال نیروی دو کلاچه یا DCT است. داستان از این قرار است که انتقال قدرت از موتور توربودیزل به محور عقبی به وسیله این فناوری انجام میشود. این فناوری پیشرفته که هماکنون در خودروهایی نظیر 3 BMW`s M و 4 Roadster Z نیز دیده میشود، به راننده این امکان را میدهد تا عمل تغییر دنده را بدون ایجاد کوچکترین اختلالی در فرآیند انتقال قدرت انجام دهد. استفاده از جدیدترین نسخه این فناوری در این خودرو لذت رانندگی برای راننده و سرنشینان آن را دوچندان کرده چون راننده میتواند از امپراتوری که از 6 دنده خودرو شکل گرفته حداکثر بازده مصرف سوخت و انعطافپذیری در تصمیمگیریها را تجربه کند.
حتی از انرژی ترمزها هم استفاده میشود!
در BMW Efficient Dynamics هیچ کس و هیچ چیز تنها نیست. در حقیقت با مجموعهای سر و کار داریم که با مشارکت هوشمندانه سایر اجزا بهترین عملکرد را نشان میدهند. حتی موتور توربودیزل خودرو نیز تنها نیست. در این مجموعه موتورهای الکتریکی بهعنوان مکملهایی قابل اطمینان عمل میکنند. اگر با استفاده از شبیهسازیهای رایانهای ساختار موتوری این خودرو را به دقت بررسی کنیم متوجه میشویم که بی.ام.و از راهبرد بهترین هیبرید برای ترکیب موتورها استفاده کرده؛ جایی که سیستم موتوری هماهنگ هیبریدی در محور جلو و سیستم تمام هیبریدی در محور عقب به کار گرفته شده است. موتور الکتریکی که در حد فاصل موتور دیزلی و فناوری انتقال نیروی دو کلاچه یا DCT قرار دارد، از 33 اسب بخار توان تولیدی برخوردار است. هنگامی که راننده ترمز میکند، موتور الکتریکی مانند ژنراتوری هوشمند عمل و باتری لیتیوم پلیمری خودرو را شارژ میکند. به همین دلیل است که مهندسان بی.ام.و مدعی هستند انرژی الکتریکی ای که به این شیوه تولید میشود، بدون هیچگونه مصرف اضافی سوخت به دام میافتد و در باتری ذخیره میشود. این فرآیند نمود عینی به کارگیری اصول اولیه باززایی انرژی ترمز است. در حال حاضر خودروی معمولی شما انرژی قابل توجهی هنگام ترمز کردن تولید میکند که کاملا تلف میشود اما در BMW Efficient Dynamics این اتفاق نمیافتد. البته نباید نسبت به موتور الکتریکی دوم نیز بیتوجه بود. این موتور توان پیوستهای بالغ بر 80 اسب بخار تولید میکند که در دورههای با بازه زمانی 30 ثانیه، توانایی تولید 112 اسب بخار اضافی را نیز دارد.
باتری همه پیش فرضها را به هم میریزد
در BMW Efficient Dynamics ، باتری قلب تپنده خودرو به حساب میآید. در مجموع، 98 سلول پلیمری لیتیومی ساختار باتری این خودرو را تشکیل میدهند که هر یک، ظرفیت 30 آمپر و خروجی مستمر 600 آمپر در ولتاژ 7/3 را دارد. آزمایشها نشان دادهاند برای یک دوره 30 ثانیهای، هر یک از این سلولها قادر است حداکثر خروجی 1200 آمپری را داشته باشند. چینش سریالی این سلولها موجب شده ولتاژ اسمی باتری 364 و ظرفیت کلی ذخیرهسازی انرژی باتری نیز 10/8 کیلووات ساعت باشد. خودرو همواره میتواند از 80 درصد این میزان استفاده کند که البته درصد خیرهکنندهای است. در حقیقت، عملکرد فوقالعاده خودرو به همین درصد بالا و همچنین وزن کم مجموعه ساختار باتری آن باز میگردد. بدون شک زمانی که وزن مجموعه ساختار تشکیل دهنده باتری تنها حدود 90 کیلوگرم باشد و شاهد باشیم سلولهای تشکیلدهنده با چینشی هوشمندانه در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. آنگاه عجیب به نظر نمیرسد که به سیستم خنک کننده فعال باتری نیازی نیست. البته برای شارژ اولیه باتری در زمانی که خودرو خاموش است، کار سختی پیشرو ندارید چون تنها باید دوشاخه سر سیم باتری را به یکی از پریزهای پارکینگ یا گاراژ منزل متصل کنید. همین و بس!
فکر میکنید این خودرو با یک باک پر سوخت و باتری شارژشده چه مسافتی را طی میکند؟ بی.ام.و برای اینکه به عدد مشخصی برسد بارها آزمایشهای خود در این قسمت را تکرار کرد که در بهترین حالت مشخص شد خودرو در زمان حرکت با موتور دیزلی 643 کیلومتر و در صورت حرکت با موتور برقی حدود 50 کیلومتر طی میکند و در مجموع میتوان مجموع این دو رقم را بهعنوان برد نهایی این خودرو در صورت استفاده از موتورهای دیزلی و برقی در نظر گرفت: 693 کیلومتر.
در BMW Efficient Dynamics موتور دیزلی مقابل محور عقب کار گذاشته شده است. به همین دلیل دست طراحان برای ارائه محصولی فوق آیرودینامیک کاملا باز است. محصول جدید بی.ام.و نزدیک به 124 سانتیمتر ارتفاع دارد. این ارتفاع مناسبی برای یک خودروی اسپرت است تا بتوان سقف آن را در قالب یک سطح خمیده و کشیده ارائه کرد. از آن گذشته،قسمت جلویی خودرو بسیار به زمین نزدیک شده و این یعنی خودرو از حیث تقابل با جریان شدید هوا در سرعتهای بالا براحتی به حرکت خود ادامه میدهد. سیستم جلوی پنجره خودرو نیز در نوع خود با ابتکاری استثنایی همراه بوده است. هرگاه نیازی به جریان هوای سرد نباشد، براحتی و با فشردن تنها یک دکمه دریچههای پنجره بسته میشود. در بدنه خودرو کانالهایی تعبیهشده که به عبور راحتتر جریان شدید هوا از کنار بدنه خودرو کمک زیادی میکند. دنباله این کانالها در قسمت عقبی خودرو به چراغهای آن ختم میشود. این تلفیق بهگونهای صورت گرفته که چشم،روند یکنواختی را دنبال میکند. در این رهگذر،حداقل اصطکاک ممکن میان بدنه خودرو و جریان هوا ایجاد میشود و البته تمامی این موارد در افزایش حالت آیرودینامیک خودرو نقش دارند.
تایرهای این خودرو در نوع خود عجیب و متفاوت از آن چیزی هستند که همواره در خودروهایی به سبک اسپرت دیده میشود. استفاده از تایرهای21 اینچی نهتنها موجب افزایش سطح تماس با جاده میشود بلکه در تلفیق با رینگهایی که در آن به کار گرفته شده است، خیال راننده را از رسیدن به حداکثر سرعت در حداقل زمان ممکن راحت میکند. در این خودرو فضا به اندازه کافی برای 4 سرنشین وجود دارد. خودرو در کل کمی بیش از 1500 کیلوگرم وزن دارد. بله 1500 کیلوگرم (!) و این برای خودرویی اسپرت که با سیستم هیبریدی حرکت میکند و تنها باتری آن حدود 90 کیلوگرم وزن دارد، وزن بسیار ایده آلی است.
شفاف و شفافتر
در BMW Efficient Dynamics به ویژگیای بهنام «شفافیت» توجه خیرهکنندهای شده است. از بدنه خودرو گرفته تا بسیاری از اجزای داخلی خودرو، شفافیت و درخشندگی حرف اول و آخر را میزند. شاسی خودرو کاملا از آلومینیوم است. اما سقف و پوسته خارجی درهای خودرو از نوعی شیشه پلی کربوناتی ساخته شده کهبه طور کاملا خودکار در زمانی که خودرو زیر تابش نور مستقیم و شدید خورشید قرار میگیرد، تیره میشود. به این ترتیب، شاید راننده و سرنشینان آن هیچگاه تمایلی به پیاده شدن از آن نداشته باشند. خودرو به گونهای ساختهشده که تا نزدیک به 50 کیلوگرم بار را حمل میکند. از اینرو BMW Efficient Dynamics برای 4 سرنشین، خودرویی ایدهآل در حمل و نقلهای درون شهری است. شما و دوستتان اگر گلف باز حرفهای باشید، براحتی میتوانید 2 ساک و وسایل گلف را در خودرو جاسازی کنید و راهی زمین بازی شوید! البته هنوز این تمام داستان نیست. اگر بار زیادی داشته باشید و البته در نهایت با یک نفر دیگر قصد حرکت با خودرو داشته باشید، براحتی و با فشردن تنها یک دکمه میتوانید صندلیهای عقب را بخوابانید و از فضای قابل توجه قسمت عقبی خودرو نهایت استفاده را ببرید. در قسمت بدنه خودروی بی.ام.و باز هم دست به کار بزرگی زده و برای نخستین بار از فناوری ای بهره برده است که براساس آن، بدنه از چند لایه پوششی تشکیل میشود. به این ترتیب کمترین شکاف و اتصالات ممکن دیده میشود و به دلیل اینکه به قطعات متصلکنندهای نیاز است، وزن خودرو به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
باز هم تو LED!
فناوری چراغهای LED به BMW Efficient Dynamics نیز راهیافته تا آنجا که بخش قابلتوجهی از زیبایی ظاهری خودرو بخصوص در شب هنگام به لطف بهرهگیری از این چراغهاست. این چراغها هم در قسمت جلو و هم در قسمت عقبی خودرو به کار گرفته شدهاند. این چراغها به طرز عجیبی پهن اما باریک هستند؛ به طوری که به نظر میرسد لایهای چرمی اما درخشان در گوشه و کنار خودرو کشیده شده است.
البته تنها این چراغهای LED نیستند که هر چشمی را به خود خیره میکنند. درهای این خودرو همچون بال پرندگان باز میشوند. محور نگاه دارنده درها نیز در نقش پایه آینه بغلها عمل میکنند. البته آینه بغلها نیز بالاتر از حد معمول نصب شدهاند تا BMW Efficient Dynamics از هر حیث متفاوت از خودروهای دیگر باشد. بله، این خودرو متفاوت از هر ابتکار دیگری است که طی سالهای اخیر در صنعت خودروسازی ارائه شده است.
جدیدترین ارزیابی کیفی خودروهای داخلی برای فروردین ماه 90 اعلام شد . بر اساس آخرین ارزیابی های کیفی صورت گرفته، کیفیت ماکسیما به مزدا3 رسید و تندر L90 نیز مگان را جا گذاشت. همچنین با خروج پراید پارس خودرو از لیست محصولات تحت ارزیابی، سایپا 132 میهمان انتهای جدول شد و سمند باز هم در رده پایین تری نسبت به MVM چینی قرار گرفت. در این رده بندی که شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران آن را اعلام کرده است، تنها کیفیت 17 خودرو بررسی شده و محصولاتی مانند پژو 405 و پارس خراسان، گرند ویتارا و پراید صبا، غایبان آن به حساب می آیند.
در این رده بندی خودروها تحت ارزیابی در 9 معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، سیستم موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ، مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و بر حسب میزان نمره منفی، در دو دسته «خیلی خوب» و «خوب» دسته بندی شده اند.
این در شرایطی است که خودروهای «خیلی خوب» بین صفر تا 120 نمره منفی به دست آورده و «خوب»ها نیز بین 120 تا 200 امتیاز منفی کسب کرده اند. اینکه در حال حاضر بیش از 80 درصد خودروهای داخلی در سطح کیفی «خیلی خوب» قرار دارند؛ اگرچه از لحاظ آمار و ارقام مستند است، اما شاید برای برخی کارشناسان و مشتریان قابل قبول نباشد. به نظر می رسد برای واقعی تر شدن این آمار، اعمال برخی تغییرات در معیارها و نحوه امتیازدهی به خودروها ضروری است.
ماکسیما به مزدا 3 رسید
اما به سراغ آمار برویم و ببینیم اوضاع کیفی خودروهای سواری تولید داخل در فروردین ماه به چه شکل است. بنابر آمار، ماکسیما با کاهش نمرات منفی، خود را به مزدا3 جدید رسانده و هم امتیاز با این خودرو بر صدر جدول تکیه زده است. این مونتاژی پارس خودرو تنها در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ حائز نمره منفی شده که بیشترین آن به بدنه مربوط می شود. مزدا3 نیز اگرچه هم امتیاز با ماکسیماست، اما فقط در دو معیار بدنه و رنگ نمره منفی دارد. این محصول مونتاژی «گروه بهمن» البته نمره منفی بالایی در بخش رنگ به خود اختصاص داده است.
از این دو ژاپنی که بگذریم، رده سوم جدول در اختیار یک کره ای مونتاژی به نام هیوندای آوانته است. این محصول بخش خصوصی، در تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به دست آورده که بیشترین آن به معیار رنگ مربوط می شود.
سبقت تندر از مگان
هرچه کیفیت تندر-90 افزایش می یابد و این خودرو به رده های بالاتر جدول می رود، حسرت فرصت های از دست رفته تولید آن نیز بیشتر و بیشتر می شود. تندر-90 خودرویی است که قرار بود سال 84 به تولید برسد و جایگزین پیکان و پراید بشود، اما آنقدر حاشیه دور و بر آن را گرفت که با دو سال تاخیر تولید شد و هم اکنون نیز با وجود کیفیت بالا، تیراژ پایینی دارد.
بجاست از کسانی که با مخالفت های خود مانع تولید به موقع تندر-90 در کشور شدند، پرسید دلیل مخالفت و سنگ اندازی آنها با این خودرو که هم اکنون از مگان و 206 هم باکیفیت تر است چه بود؟
آن طور که آمار فروردین ماه می گوید، تندر-90 ایران خودرو توانسته از حیث «مجموع نمرات منفی» کیفیت بهتری را نسبت به مگان نصیب خود کند و یک رده بالاتر از این محصول هموطن قرار گیرد. همچنین تندر پارس خودرو نیز هم امتیاز با مگان شده است، مگانی که تنها در تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی دارد. این محصول در پنج معیار از جمله بدنه و رنگ حائز نمره منفی شده است. حال آنکه همتای ایران خودرویی آن، به جز نفوذ آب در باقی معیارها نمره منفی به خود می بیند. این موضوع همچنان از تفاوت کیفی تندرهای تولید داخل حکایت دارد، به نحوی که با وجود نزدیکی مجموع نمرات منفی آنها به هم، در معیارهای مختلف، متفاوت از یکدیگر هستند.
کیفیت 206، ورنا و ریو
سری هم به پژو 206 بزنیم و ببینیم چه کیفیتی را در فروردین ماه نصیب خود کرده است. بر اساس آمار، هر دو مدل صندوقدار و هاچ بک 206، مجموع نمرات منفی مشابهی را کسب کرده اند، اما کیفیت معیارهایشان متفاوت است. به عنوان مثال، 206 هاچ بک در معیارهای موتور، تجهیزات الکتریکی و صداهای غیرعادی، کیفیت بهتری نسبت به مدل صندوقدار دارد و از آن سو 206 صندوقدار نیز توانسته نمره منفی کمتری در رنگ، نفوذ آب و بدنه کسب کند. این دو در سیستم تعلیق هیچ نمره منفی به خود نمی بینند.
از 206 که بگذریم، به هیوندای ورنا در رده نهم جدول می رسیم. ورنا که در بخش خصوصی مونتاژ می شود، در سیستم موتور، ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب نمره منفی ندارد و کم کیفیت ترین معیار این محصول نیز رنگ آن است. پشت سر ورنا، در حالی با ریو روبرو می شویم که این محصول هنوز هم در سیستم موتور نمره منفی زیادی دارد. ریو البته در ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب نمره منفی به خود نمی بیند.
کیفیت چینی ها
در ارزیابی کیفی فروردین ماه، نام سه خودرو چینی به چشم می آید و این در حالی است که هر سه آنها رکوردهایی منفی را از خود به جا گذاشته اند. در این بین، MVM مدل 530 بهترین کیفیت را داراست و با کسب نمره منفی در پنج معیار از جمله موتور، نفوذ آب و صداهای غیرعادی، در جایگاه یازدهم جدول نشسته است. این محصول بخش خصوصی، کمترین کیفیت را در معیارهای سیستم تعلیق و رنگ بین 17 خودرو تحت ارزیابی فروردین ماه به خود اختصاص داده، اما با این وجود کیفیت بهتری را در مقایسه با سمند و پژو 405 داراست. بیشترین نمره منفی MVM مدل 530، به معیار بدنه آن مربوط می شود. دیگر مدل MVM به نام 110 نیز اگرچه رکوردی منفی به خود نمی بیند، اما سه رده پایین تر از مدل 530 قرار دارد. این خودرو در چهار معیار از جمله سیستم موتور و بدنه حائز نمره منفی شده است. MVM مدل 110 کم مصرف ترین خودرو تولید داخل به شمار می رود. MVM محصول شرکت چری چین است که در مدیران خودرو به مونتاژ می رسد. از این دو که بگذریم، لیفان نیز دیگر میهمان چینی جدول کیفی فروردین ماه به حساب می آید. لیفان که جایگاه پانزدهم جدول را داراست، تنها در تجهیزات الکتریکی نمره منفی ندارد و بیشترین امتیاز منفی آن نیز به بدنه مربوط می شود. این خودرو همچنین کمترین کیفیت را در ترمز، صداهای غیرعادی و بدنه بین 17 محصول تحت ارزیابی فروردین ماه را به خود اختصاص داده و در این میان، نمره منفی ترمز آن بالاست.
لیفان نیز محصولی از بخش خصوصی کشور به شمار می رود و تحت برند شرکت چینی لیفان موتورز مونتاژ می شود.
سمند بالاتر از 405
اگرچه سمند در مجموع کیفیت بالاتری نسبت به پژو 405 دارد، اما تیراژ آن پایین تر است و 405، محصول شماره یک ایران خودرو به شمار می رود. رده های دوازدهم و سیزدهم جدول رده بندی سطح کیفی خودروهای داخلی در حالی به سمند و پژو 405 رسیده که سمند حدود 20 نمره منفی کمتر از 405 کسب کرده است. سمند البته به جز ترمز، در سایر معیارها حائز نمره منفی شده و بیشترین آن با تزئینات در ارتباط است. از آن سو، پژو 405 نیز به عنوان پرتیراژترین محصول ایران خودرو به جز سیستم تعلیق، در سایر معیارها نمره منفی به خود می بیند. این محصول که با غیبت مدل های خراسانی خود در ارزیابی کیفی فروردین ماه روبروست، بیشترین نمره منفی خود را در معیار تزئینات به دست آورده است.
132 جای پراید پارس خودرو را گرفت
پژو روآ که این روزها همه به دنبال حذف آن از چرخه تولید هستند، در جدول رده بندی فروردین ماه یکی به آخر شده است. این محصول در تمام معیارهای 9گانه نمره منفی به خود می بیند و علاوه بر این، حائز کمترین کیفیت در سیستم موتور و تزئینات بین خودروهای تحت ارزیابی نیز شده است. بیشترین نمره منفی روآ به همین معیار تزئینات مربوط می شود. اما با خروج پراید پارس خودرو از لیست خودروهای تحت ارزیابی، سایپا 132 میهمان انتهای جدول شد و کم کیفیت ترین خودرو تولید داخل در فروردین ماه شد. این محصول نه تنها در تمامئ معیارها حائز نمره منفی شده است، بلکه کمترین کیفیت را نیز در تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب بین خودروهای تحت ارزیابی داراست. بالاترین نمره منفی سایپا 132، به معیار بدنه مربوط می شود.
هامر در تسخیر چشم بادامی ها :
سال1992 ، دیترویت آمریکا ، دفتر اصلی کمپانی هامر ، آن هنگام که این شرکت تابع جنرال موتورز اولین خودروی غیر نظامی خود را به بازار روانه کرد ، هرگز تصور نمیشد روزی فرا رسد که چشم بادامی های چینی بر این برند حکم فرمایی کنند . در پی ورشکستگی کمپانی شهیر جنرال موتورز در JUNE 2009 ، شرکت چینی TENGZHONG که در زمینه ی تولید ماشین آلات سنگین فعالیت دارد ، اقدام به خرید و به تملک درآوردن شرکت خودروسازی هامر کرد . اما آنچه جای امیدواری دارد اینکه ، بنابر اعلام این کمپانی آسیایی ، مقر هامر همچنان در آمریکا باقی خواهد ماند و هیچگاه عبارت MADE IN CHINA که مترادف شده با محصولی بی کیفیت و نامرغوب ، بر سر این غول ساز آمریکایی سایه نخواهد افکند .
. . . و جنرال موتورز ، H2 را آفرید :
جنرال موتورز کار خود را در تاُسیسات هامر با ساخت خودروهای نظامی ملقب به هاموی ، جهت تجهیز ارتش ایالات متحده آمریکا آغاز کرد و بر مبنای همین خودروها ، نمونه غیر نظامی هاموی را با نام تجاری هامر H1 طراحی و تولید کرد . بنابر اقتضای حجمی ، H1 عملا در خیابان های شهری فاقد کاربری بوده و همین محدودیت ، متخصصان جنرال موتورز را برآن داشت تا در پاسخ به تقاضای مشتریان ، محصولی رژیم گرفته بر اساس H1 خلق کنند ! که علاوه بر قابلیت های درون شهری ، قابلیت های آفرودی را نیز تا سر حد اعلاء به ارمغان آورد . سرانجام در سال 2003 فرزند جدید هامر متولد شد . هامر H2 . خودرویی که بر خلاف انتظارها ، نه تنها در کاهش حجم بدنه پاسخ مثبتی را نشان نمی داد بلکه ارتفاع بیشتر نسبت به H1 ، این نسل را به آسمان خراشی چهار چرخ تبدیل کرده است !
هامر ، زیر ذره بین خودرو امروز :
به تازگی فرصتی نصیبمان شد تا ملاقاتی فراموش نشدنی با یک دستگاه هامر H2 در شیراز داشته باشیم . خودروی مورد نظر مدل 2006 و کشور کویت نیز مبداء ورودی آن است . رو در رو شدن با این خودروی قد بلند 2903 کیلوگرمی ، آن هم زمانی که در شورلت کوروت C6 با آن ارتفاع و وزن کم ، در انتظارش نشسته ایم ، داستان جالب و دلهره آوریست !
بدنه ی H2 ، خشن اما دلربا . . .
هامر پیش روی ما از نوع SUV یا همان Sport Utility Vehicle می باشد ، که بر خلاف H2 SUT که به صورت وانت عرضه می شود ، در رده ی شاسی بلند های بزرگ قرار می گیرد . عناصر تشکیل دهنده هامر بسیار هدفمند به هم پیوند خورده اند . بدنه ا ی پهن و مرتفع ، سقف کوتاه و شیشه های نسبتاً کوچک در کنار ظاهری تنومند ، از المان های اصلی شکل دهی H2 هستند . اگر بخواهیم بدنه H2 را به صورت یک جسم هندسی تصور کنیم ، باید گفت در طراحی این نسل همچون گذشته از مکعب های حجیمی که با هماهنگی و توزان کامل در کنار یکدیگر بدنه هامر را شکل می دهند ، استفاده شده است . طرح کلی بدنه از H1 به اقتباس گرفته شده است ، با این تفاوت که زیباسازی و مدرنیته در فرم دهی خطوط بدنه مد نظر قرار گرفته شده است و همین امر جلوه بصری چشم اندازی را تداعی می کند .
پنل جلوی H2 از سه قسمت تشکیل شده است . در بالاترین قسمت ، بیش از هر چیز ، هفت ورودی هوا خود نمایی می کند که با روکش کروم پوشش داده شده اند . این قطعه ی درخشان ، چراغهای اصلی و راهنمای کناری را نیز در بر می گیرد . نام هامر هم در پشت گارد آهنی مشکی رنگ ، بر روی پیش رادیات هک شده است . در قسمت میانی ، هواکش مشبک ، در کنار پروژکتورهای زنون ، تناسب و هماهنگی کاملی با جلو پنجره دارند . دو قلاب بکسل در طرفین و پلاک در مرکز ، تنها نکات قابل ذکر قسمت پایینی مجموعه هستند .
یکی از خاص ترین قسمت های هامر ، مجموعه هواکش عرضی روی کاپوت است که علاوه بر خنک سازی مجموعه فنی ، دستگیره هایی را در کنار خود می بیند که به علت سنگینی درب موتور و به جهت راحتی در باز کردن این درب ، نقش یار کمکی را بازی می کند .
در قسمت جانبی ، طرح ساده ، اما زیبا و هدفمند است . همچون H1 های نظامی ، در این نسل نیز پنجره ها کوچک طراحی شده اند که دید به داخل را کاهش چشمگیری می دهد . در حالی که هنگام سواری با هامر ، از زاویه دید کامل رو به محیط اطراف لذت میبریم و این لذت زمانی بیشتر می شود که خود را بر بلندای زمین می بینید .
از آنجایی که هامر اصالتاً خودرویی بیابانی است و در گذر از مناطق صعب العبور ، این امکان می رود که قفل نگهدارنده کاپوت نا کارامد عمل کند ، قلاب هایی را بر روی گلگیر نصب کرده اند تا با چفت شدن در کاپوت ، ضریب بالایی از عدم باز شدن این درب را تضمین کند . در سوی دیگر رکاب لوله ای مشکی رنگ زیر درها ، علاوه بر تسهیل در سوار و پیاده شدن سرنشینان ، دسترسی به سقف که باربند تنظیم پذیر بر روی آن نصب شده است را امکان پذیر می سازد .
در قسمت عقب ، طرح بسیار ساده و به دور از هیجان ، نکته مثبت قابل ذکری را در خود نگنجانده و تنها قرار گیری لاستیک زاپاس در مرکز این قسمت ، طرح را از سادگی مفرط خارج کرده است . پلاک نیز در سمت چپ بر روی سپر نصب شده است ، در حالی که در مدل های جدید تر ، لاستیک زاپاس به سمت راست مجموعه منتقل شده و محل نصب پلاک نیز بر روی پوسته نگهدارنده این لاستیک قرار دارد . در نمای دیگر لاستیک های سری All – Terraint T/A با سایز LT 315/70 ساخت کمپانی BF – GOOD RICH با دیواره ی بلند در زیر H2 جا خشک کرده اند . رینگ ها ی 10 پره کروم کاری شده 17 اینچ نیز ، تکمیل کننده چرخ ها هستند .
کیفیت رنگ بدنه و همچینین قطعات کروم کاری شده ، آن چنان خوب و مرغوب است که در هامر پیش روی ما با کارکرد بیش از 135 هزار کیلومتر ، هیچگونه افت کیفیتی در رنگ و لعاب بدنه دیده نمی شود و همان طراوت و چشم نوازی روز اول حکم فرماست . و جالب اینجاست که این هامر تمام مدت در آفتاب سوزان کویت مورد استفاده قرار گرفته است .
کابین H2 ، مجهز و راحت ، اما بی کیفیت :
با ورود به کابین H2 ، اول از همه سقف کوتاه در مقابل ارتفاع زیاد از زمین ، ما را تحت تاءثیر قرار می دهد . کابین H2 پوشیده شده از چرم و پلاستیک . در کابین این مدل ، عنصری از لوکس بودن به چشم نمی آید . همه اجزاء قابلیت آفرودی هامر را جلوه گر می کنند . داشبورد H2 بیش از حد پلاستیکی و ارزان قیمت به نظر می رسد ، اما با وجود کلیدهای کنترلی فراوان که هر کدام فضای خاصی را به خود اختصاص داده اند ، تا حدودی ما را سردرگم می کند و مدتی به طول می انجامد تا محل قرارگیری کلیدها در ذهنمان پردازش و ثبت شود . رنگ آمیزی اجزای کابین تلیفی است از دو رنگ مشکی و خاکستری روشن ، که چه در محیط شهری و چه در محیط بیابانی ، تناسب رنگ خوبی با محیط اطراف دارد . سیستم صوتی 6 خشابه ساخت BOSE با قابلیت خواندن فایل های صوتی فشرده و مجهز به رادیو ماهواره ای سریوس ، در کنار کلیدهای کنترلی قفل و تنظیم دیفرانسیل ، در مرکز داشبورد به راحتی در دسترس قرار می گیرند و آماده به کارند . مجموعه سیستم تهویه اتوماتیک نیز در زیر این مجموعه قرار دارد . با وجود 9 اسپیکر قدرتمند در سراسر اتاق و همچنین سانروف برقی ، لذت رانندگی با هامر ، دو چندان می شود . کلید OFF و ON کیسه هوای ایمنی نیز در سمت راست این مجموعه بر روی داشبورد قرار دارد . غربیلک فرمان که به روکش چرم مزین شده است ، دوازده کلید از جمله کلید کنترل سیستم صوتی و Trip Control ، را در خود گنجانده است ، در سوی دیگر مجموعه ای در سمت چپ فرمان بر روی داشبورد مشاهده می شود که کلیدهای کنترلی سیستم برف پاک کن ، روشنایی کابین و از همه جالب تر ولوم کنترل میزان نور پشت صفحه کیلومتر را در دسترس قرار می دهد . چهار دهنه خروجی هوای سیستم تهویه مطبوع در جلو و دو دهنه در عقب ، به راحتی از پس تهویه کابین حجیم H2 بر می آیند . یکی از مشکلات هامر H1 قرار گیری پیشرانه بزرگ دیزلی بین سرنشینان جلو بوده و همین امر سرنشینان جلو را از لحاظ جا مقید کرده بود . در H2 ، موتور به جلو رانده شده و فضای باز بین صندلی های جلو را افزایش چشمگیری داده است . H2 به طور استاندارد ظرفیت حمل پنج سرنشین را دارد که با سفارش صندلی های تاشو ردیف سوم ، این ظرفیت به هفت نفر ارتقاء پیدا می کند . دو سرنشین جلو ، فضای خوب و جاداری را در اختیار دارند ، اما فضای تقریبا محدود عقب ، کمی آزار دهنده است . دو ورودی برق 12 ولت جهت استفاده از وسایل الکترونیکی به همراه دو ورودی هدفون ، ولوم تنظم صدا ، تهویه مطبوع صندلی ها و بالابر های تمام برقی ، از جمله امکانات رفاهی سرنشینان عقب است . دو ورودی برق 12 ولت نیز بر روی داشبورد جاسازی شده است .
آغاز حرکت با غول آمریکایی :
بر صندلی تمام چرم H2 تکیه زده وآماده یورش می شوم ! کمربند ایمنی ضد فشار را می بندم و صندلی را به صورت برقی در تمام زوایا تنظیم می کنم و در یکی از دو حافظه ی موجود ذخیره می نمایم تا بهترین تمرکز بر جاده و فاصله مناسب پا تا پدال ها بدست آید . گرم بودن هوا ما را بر آن داشت تا از سیستم خنک کن صندلی ها استفاده کنیم که عملکرد خوبی از خودنشان می داد . فرمان خوش دست H2 را در دست گرفته و اقدام به بیدار کردن این غول آهنی می کنم . پیشرانه هشت سیلندر خورجینی Vortec با غرش ریتم گونه ای شروع به کار می کند . صدایی که از این پیشرانه 6 لیتری 16 سوپاپ به گوش می رسد ، دقیقا همان صداییست که پیش از این در کوروت C6 ، گوش هایمان را نوازش می داد . جعبه دنده چهار سرعته تمام اتوماتیک را درگیر کرده و پا را بر پدال گاز می فشارم . آغاز حرکت بسیار جالب توجه و تحسین برانگیز است . خودرویی با این حجم و وزن زیاد ، در مدت زمان حدود 9 ثانیه سرعت 100 کیلومتر را پشت سر می گذارد . تسلط بر اطراف خوب است و طراحی هدفمند ستون ها ، زاویه دید کاملی را در تمام زوایا به معرض نمایش می گذارد .
خودروی مورد نظر از نوع چهار چرخ متحرک دائم ، مجهز به قفل دیفرانسیل مرکزی و عقبی است ، که 360 پوند فیت گشتاور را در حداکثر دور 4000 RPM به چرخ ها منتقل می کند . 316 اسب بخار قدرت نیز که در دور 5200 RPM به ثمر می نشیند ، رانندگی قدرتمندی را در بزرگراه ها به همراه دارد . تعویض دنده های گیربکس بدون هیچ مکثی انجام می شود و اجازه کاهش دور را به پیشرانه نمی دهد . سیستم تعلیق مستقل در جلو و فنر لول پنج اتصالی در عقب ، نقش عدیده ای در پایداری و عدم انحراف هامر ، بازی می کند ، و بر خلاف آنچه تاکنون تصور می کردم ، مبنی بر خشک و بی کیفیت بودن رانندگی با هامر ، سواری با این هیولای غربی ، بسیار راحت ، دقیق و حساب شده است و در گذر از سطوح پست و بلند سطح مسیر ، محدود ضربه ی آزار دهنده ای را به سرنشینان منتقل می کند و ضربات وارد شده ، با توجه به نوع سیستم تعلیق و اندازه تایرها ، کاملا عادی هستند . به هر حال نباید از همچین خودرویی ، توقع سواری صد در صد آرام و بدون چالش را داشت . در هامر H2 شما می توانید ، با توجه به سطح مسیر ، نوع رانندگی را که مستقیماً تقسیم نیرو و گشتاور به چرخ ها را هدف می گیرد ، انتخاب و ثبت کنید . علیرغم تسلط و دید عالی ، H2 آنچنان در شهر مناسب رانندگی نیست و درک ابعاد بدنه جهت فرمان دادن و پارک کردن ، کمی سخت و زمان بر است ، بخصوص آنکه مسافت قفل تا قفل فرمان هامر ، سه دور گردش است که خود تاءثیر مستقیمی در سطح رانندگی درون شهری دارد . فاصله کف H2 تا زمین به میزان 274 میلیمتر است ، که در ایجاد حرکات عرضی خودرو در سر پیچ ها ، به میزان قابل توجهی نقش دارد . بر خلاف H1 که به دلایل نامعلوم در عبور از مسیرهای اریب ، یک چرخش از زمین بلند می شود ، در H2 ، چسبندگی کاملا حفظ می گردد . البته در این بین نمی توان کمک رسانی سیستم هرزگردی 2500 دلاری هامر را از نظر دور داشت .
لایه های محافظتی ضخیمی بر روی قطعات حساس زیر بدنه ، همچون : کارتل ، باک بنزین ، اکسل و گیربکس ، پوشیده شده تا در عبور از مناطق صعب العبور و ناهموار که در نقطه ی اوج به 60 درجه شیب خطم می شود ، قطعات زیربندی را از هرگونه آسیب احتمالی ، مصون دارد . شیب های جانبی 40 درجه نیز جلو دار H2 نخواهند بود . البته نمی وان از H2 توقع داشت تا همچون H1 ، از دیوار 90 سانتیمتری بالا رود ! رانندگی در شهر با H2 ، با وجود مشکلات پیش رو ، لذت وصف ناپذیری دارد ، آن هم زمانی که خودروهای دیگر را از بالا نظاره گر هستیم ! فرمان H2 نرم و راحت است و بازخوردهای سطح مسیر را به دستانم منتقل می کند . صندلی ها نیز علیرغم راحتی نشیمنگاه ، فرم نگهدارنده خوبی ندارند و در مانورهای ناگهانی ، ما را دچار حرکات عرضی می کند .این مدل هامر H2 ، با یک باک پر 121 لیتری ، 526 کیلومتر مسافت را می پیماید . یعنی به ازای هر 100 کیلومتر رانندگی ، حدود 23 لیتر بنزین مصرف می کند که حکایت از مصرف بالای سوخت دارد و همین خصوصیت منفی ، یک نقطه ضعف برای هامر است . ترمزها نیز قوی هستند ، اما در شروع ترمز گیری باید بیش از نصف مسیر حرکت پدال ، بر آن فشار آوریم ، تا بالاترین راندمان سیستم ترمز گیری مجهز به سیستم کنترل کشش و سیستم ضد قفل ، به دست آید .
پایان سخن : رانندگی با هامر با وجود تمام محدودیت ها ، بسیار راحت ، دقیق و حساب شده است . تمام اجزاء با یک مهندسی بالا در هم آمیخته اند تا لذت رانندگی قدرتمند در هر موقعیتی را به خریدار تقدیم کند . پیشرانه هامر قدرتمند و شتابش نیز در خور توجه و تحسین برانگیزاست ، و تنها کیفیت پایین کابین ، مصرف بالای سوخت و فضای کم سرنشینان عقب را می توان از نقاط ضعف هامر بر شمرد .
در پایان از جناب آقایان امیری که صمیمانه خودرو خود را در اختیار ما قرار دادند و همچنین آقای داریوش نوذری که در تمامی مراحل این آزمایش همکاری دوستانه ای با ما داشتند ، کمال تشکر و قدردانی را داریم .
مشخصات فنی هامر H2 SUV مدل 2006 | |
نوع موتور | 8 سیلندر خورجینی Vortec |
حجم موتور / تعداد سوپاپ | 6 لیتر / 16 سوپاپ |
قدرت | 316 اسب بخار |
گشتاور | 360 پوند فیت |
شتاب 0 تا 100 | حدود 9 ثانیه |
حداکثر سرعت | 200کیومتریا120مایل |
گیربکس | 4 سرعته اتوماتیک |
مصرف سوخت | 23لیتر در هر 100km |
حجم باک سوخت | 121 لیتر |
ظرفیت یدک کش | 7000 پوند |
ظرفیت باک بنزین | 121 لیتر |
وزن کلی خودرو | 2903 کیوگرم |
مقایسه ی بین تویوتا کمری ۲۰۰۷ ۴سیلندر و هیوندای آزرا ۶ سیلندر برای این آزمایش بالاترین مدل های هر دو خودرو انتخاب شد تا از این نظر با هم برابر باشند . البته تویوتا کمری در ایران تنها در انواع ۴ سیلندر عرضه میشود و قیمت مدل فول (ایکس ال ای ) آن در بازار ایران چیزی در حدود ۴۵ ملیون تومان میباشد و هیوندای آزرا نیز در مدل فول خود ۴۵۳۰۰۰۰۰ تومان قیمت خورده که از حیث قیمت نیز دو خودرو کاملا با هم برابرند و در حقیقت علت اصلی آزمایش ما قیمت دو خودرو بود .
طراحی خارجی :
هر دو خودرو به تازگی وارد بازار شده اند و طراحی آن ها نیز مطابق با مد جهانی بوده از این رو قضاوت زیبایی دو خودرو کاری دشوار و سخت است .
آزرا با چهره ای موقر و سنگین و چهره ای در عین حال ساده و زیبا به همراه رینگ ها اسپرت و بدنه ای که بر قسمت جلو ختم میشود در برابر کمری با چراغ های کشیده و رینگ های اسپرت + خطوط عضلانی موجود بر روی درپوش موتور قرار گرفته است .
البته هر دو طرح نکات قوت و ضعف خاص خود را دارند به طور مثال طراحی کمری بعد از گذشت چند سال قطعا خسته کننده خواهد شد ولی ازرا به دلیل ساده تر بودن طرح کمتر دچار این مشکل میشود .
در بخش طراحی قسمت عقب نیز چراغ های کمری با حالت فروخورده خود در برابر طرح ساده ی آزرا قرار دارد ولی هماهنگی طراحی و ارتفاع خودرو در قسمت عقب در آزرا چندان مطلوب نیست .
در کل باید در بخش طراحی امتیاز را با اختلاف اندکی به نفع کمری صادر نمود زیرا کمری طرحی زیباتر - جذاب تر و هماهنگ تر از آزرا دارد .
طراحی داخلی :
در بخش کابین و داخل خودرو اگر چه هیوندای پیشرفت های زیادی نموده ولی گویا هنوز به پای ژاپنی های نمیرسد !
تویوتا که از گذشته زبانزد خاص و عام در راحتی و طراحی داخلی بود این بار نیز با الهام گرفتن از بخش لوکس کمپانی خود یعنی لکسس اقدام به طراحی کابین پرفروش ترین سدان آمریکا بنماید .
کیفیت قظعات مورد استفاده در کمری در سطح بالایی بوده و از لمس کردن آن ها احساس خوبی به شما دست میدهد . فرم کلی داشبورد و ترکیب رنگ های آن زیبا و جذاب بوده و فضایی شاد و زنده را برای شما ایجاد میکند . هم چنین قطعات چوبی روشن مورد استفاده در کابین این خودرو زیبایی آن را دوچندان میکند . ارگونومی و راحتی صندلی های کمری مناسب بوده و بسیار راحت است . سیستم مانیتور و جی پی اس کمری در محل مناسبی قرار گرفته و کلیدهای آبی رنگ کنار آن واقعا هماهنگی فوق العاده ای به کابین میبخشد .
جا دارد قبل از این که به معرفی کابین آزرا برویم کابین کمری برنده ی این آزمایش بدانیم .
در مقابل آزرا با داشتن دریچه های کولری که از مدل سوناتا اقتباس شده و طرح آن به جز محل قرار گیری ش همانند سوناتا بوده . رنگ یکدست کرم کابین به همراه پوشش پلاستیکی موجود بر روی قسمت بالایی داشبورد و قطعات چوب قهوه ای رنگ مورد استفاده در کابین از زیبایی این کابین می کاهد و آن را خسته کننده و کسل کننده نشان میدهد .
کیفیت قطعات نیز چندان تعریفی ندارد و گویا هنوز کره ای ها تبحر ژاپنی ها را در استفاده از قطعات ارزان ولی با ظاهر موجه ار نیاموخته اند .
در کل همان طور که گفتیم کمری در این بخش برنده میشود .موتور و گیربکس :
اما به بخشی میرسیم که آزرا آرزوی آن را داشت ! وقتی پای مقایسه ی یک موتور ۴ سیلندر و ۶ سیلندر میرسد دیگر حجم موتور کمتر مورد توجه است و برتری موتور ۶ سیلندر بر همه آشکار است .
کمری از موتور ۴ سیلندر به حجم ۲۴۰۰ سی سی بهره میبرد که با استفاده از سیستم زمان بندی متغیر هوشمند سوپاپ ها ( وی وی تی آی ) ۱۵۸ اسب بخار نیرو تولید کند . شتاب کمری با این موتور چندان تعریفی ندارد اما وقتی سوار آزرا میشوید با غرش موتور ۶ سیلندر وی شکل به حجم ۳۸۰۰ سی سی مواجه میشوید که ۲۶۳ اسب بخار نیرو تولید میکند . البته این ۱۰۰ اسب بخار اضافه نیرو کاملا در حرکت این خودرو محسوس است و شما با آن میتوانید براحتی در ظرف ۷ ثانیه شتاب گیری نمایید و از این حیث آزرا بسیار برتر از کمری عمل میکند .
همچنین هنگام خرید چنین خودروهایی قطعا فاکتور قدرت و شتاب برای خریدار بسیار مهم است و آزرا از این حیث نیاز راننده را کاملا برآورده میکند و حتی با خودروهای رده بالاتر همچون مرسدس سی و ای میتواند رقابت کند .
هر دوی خودروها از نوع گیربکس اتوماتیک بوده اند که در آزرا ۴ سرعته و در کمری ۵ سرعته میباشد . عملکرد هر دو گیربکس مناسب بوده ولی گیربکس کمری سریعتر عمل میکند و با توجه به یک دنده بیشتر عملکرد بهتری دارد .
در این بخش از آزمایش بی شک برنده هیوندای آزرا میباشد .
پایان سخن:
باز هم میگوییم قضاوت در بین این دو خودرو کاری سخت و دشوار است و هر دو را اتومبیل هایی خوب و مناسب به حساب آورد .
کمری برای یک خانواده که توقع زیادی از خودرو ندارند و بیشتر به زیبایی آن اهمیت قائلند مناسب بوده و آزرا برای تمامی افراد و علی الخصوص برای کسانی که قدرت و شتاب بالا را به همراه زیبایی در کنار یکدیگر میخواهند مناسب تر است و اگر این افراد با داخل آزرا کنار بیایند قطعا خودروی آن ها آزرا خواهد بود .
در این آزمایش هم با توجه به قدرت و شتاب بیشتر و ظاهر زیبای آزرا میتوان با اختلاف اندک آن را برنده اعلام نمود زیرا فاکتور موتور چیزی نیست که بتوان به آسانی از کنار آن گذشت .
کمری نیز در این آزمایش به مقام دوم میرسد .
رتبه ی اول : هیوندای آزرا
رتبه ی دوم : تویوتا کمری
روای سال مدل بهبود یافته پژو روا است که ایرادات و انتقادهای زیادی را بر دوش می کشید. اینک با تغییرات ظاهری و شبیه شدن بیش از پیش آن به پژو 405 و بهبود فنی ، ایران خودرو امید دارد تا بتواند دوباره این ماشین را در بازارها مطرح نماید.
خبر: به گزارش خبرخودرو، علی رحیمی معاونت مهندسی خودرو شرکت ایران خودور، با اعلام این مطلب گفت، درنتبجه بهبود در سیستم انتقال قدرت و توان و گشتاور موتور روآی جدید، مصرف سوخت این خودرو به میزان 10 درصد کاهش و استاندارد آلایندگی آن از یورو 2 به یورو 3 ارتقا می یابد.
وی کاهش چشم گیر لرزش و سروصدا را از دیگر نتایج بهبود سیستم انتقال قدرت روآ ذکر کرد و گفت، نمونه های روآی جدید ساخته شده، تست های مربوط به پایان رسیده و تولید انبوه این محصول از نیمه مرداد سال جاری آغاز می شود.
رحیمی افزایش توان و گشتاور موتور را عاملی ذکر کرد که بهبود سیستم انتقال قدرت این خودرو را الزامی ساخته و گفت، براساس برنامه زمان بندی به مرور همه تولیدات روآ به سیستم انتقال قدرت ارتقا یافته مجهز خواهد شد.
معاونت مهندسی خودرو شرکت ایران خودرو اظهار داشت ، برای دست یابی به ویژگی های مورد نظر در مدل جدید روآ، بیش از 33 قطعه و مجموعه دربخش های قوای محرکه، بدنه، تزیینات داخلی و رینگ های این خودرو تغییر کرده است.
بررسی: مدل تولیدی کارخانه با نمونه های اولیه روای سال تفاوتهای زیادی دارد. مثلاً جلوپنجره رادیاتور و چراغهای جلو همانند مدلهای معمولی 405 شده اند و طلق قرمز رنگی که روی صندوق عقب قرار گرفته بود بدلیل انتقاد فراوان حذف شد.
به هر حال با اینکه این بدنه تفاوتی با 405 ندارد، تبلیغ یک اتوموبیل متفاوت برای آن عجیب است! تمام این تغییرات تنها یک بزک ساده یک اتوموبیل قدیمی و از مد افتاده است که تا آخرین نفس در ایران خودرو تولید خواهد شد و مردم فداکار ایران نیز آن را خواهند خرید. از این پس روا با بدنه 405 و 405 با بدنه SLX تولید خواهند شد!
موتور : 1700 سی سی OHV-G
حداکثر قدرت : 88.4 در 5000 دور
حداکثر گشتاور : 140 نیوتن متر
حداکثر سرعت : 187
شتاب صفر تا صد : 12.7 ثانیه
میانگین مصرف سوخت : 8.4 لیتر در 100 کیلومتر
نوع ترمزها : دو مداره قطری
ترمزهای جلو دیسکی و عقب کاسه ای
گیربکس اصلاح شده با سیستم تعویض دنده بهینه
دیسک و صفحه پژویی
صندوق عقب با طراحی جدید D-73 پژویی
رینگ 14 با قالپاق جدید
سیستم صوتی MP3
دیفرانسیل با پوسته جدید
گاردان دوتکه با مفصل های سرعت ثابت
سیستم ضد سرقت ایمبولایزر
آئینه های جدید
جلو آمپر جدید
قیمت روای سال تقریباً 300 هزار تومان گرانتر از روای معمولی می باشد.
۴۰۵
از موفق ترین اتومبیلهای کلاس متوسط پژو که در سال 1988 توسط بسیاری از مجلات معتبر اتومبیل به عنوان اتومبیل سال انتخاب گشت ، اتومبیل پژو 405 می باشد.
پژو 405 در دو مدل GL و GLX به بازار عرضه شده و یکی از بهترین اتومبیلهای مونتاژ شده در ایران می باشد.
بدنه پژو 405 ایران در عین زیبایی و جاداری با طرح آئرودینامیک و با ضریب 31% در برابر جریان هوا مقاومت ناچیزی دارد.
نمای خارجی
ابعاد (mm)
طول کلی : 4408
عرض کلی : 1694
ارتفاع کلی : 1410
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو : 2669
فاصله بین مرکز چرخهای جلو از یکدیگر: 1450
فاصله بین مرکز چرخهای عقب از یکدیگر : 1443
نوارهای محافظ اطراف بدنه
شیشه های رنگی
نمای داخلی
چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
چراغ اخطار پایین بودن سطح روغن ترمز
چراغ اخطار درگیر بودن ترمز دستی
چراغ اخطار فشار روغن موتور
صندلی جلو مجزا با قابلیت تنظیم پشتی
سیستم تهویه مجهز به فن
سیستم کولر مجهز به گاز R134
آینه بیرونی برقی
کمربند ایمنی عقب
تجهیزات رادیو شامل :
سیم کشی بلندگوهای جلو ، آنتن ، رادیو پخش
شیشه بالابر درهای جلو برقی و شیشه بابر درهای عقب دستی
زیرسری صندلی های جلو
زیر سری صندلی عقب*
ساعت دیجیتالی
رنگ بدنه متالیک
سپرهای جلو و عقب همرنگ بدنه
زیرآرنجی صندلی عقب*
کارایی
مدل موتور : XU 7 JP/L3
حجم موتور : 1761cc
سیستم سوخت رسانی : کاربراتور
حد اکثر سرعت : 182 KM/HR
نسبت تراکم : 8
تعداد سیلندر : 4
حداکثر توان موتور : 100 HP در6000 دور بر دقیقه
Aحداکثر گشتاور: 153 Nm در 3500 دور در دقیقه
شتاب از 0 تا 100 کیلومتر در ساعت : 11.8 ثانیه
مصرف (لیتر در صد کیلومتر)
با سرعت 90 کیلومتر در ساعت : 7.8
گیربکس
دستی 5 سرعته
لاستیکها
اندازه لاستیکها : 185/65 R14
ظرفیت مخزن سوخت: 70 لیتر
وزن
وزن خودرو : 1100
وزن روی اکسل جلو : 670
وزن روی اکسل عقب : 420
حداکثر وزن مجاز خودرو : 1550
حداکثر وزن مجاز خودرو با تریلر : 2750
سیستم الکتریکی
باطری : 55 Ah
دینام : 80 A
استارت : 1.1 Kw
سیستم فرمان
قطر دایره دوران : 11 متر
جعبه فرمان هیدرولیک – شانه ای
تعلیق
مک فرسون : جلو
فنر پیچشی : عقب
سیستم ترمز
دیسکی پره دار : ترمز جلو
کاسه ای : ترمز عقب
نوع کلاچ : کنترل کابل / منفرد خشک
دورسنج موتور
صداگیر زیر در موتور
انتقال چرخ زاپاس به داخل صندوق عقب
فوم نگهدارنده ابزارهای داخل چرخ زاپاس
سیستم خودکار قطع سوخت در مواقع اضطراری
ایمنی
چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
برف پاک کن با تایمر
چراغ مه شکن عقب
نوارهای محافظ اطراف بدنه
آینه داخلی دید در شب (قابل تنظیم(
آئینه های بیرونی بدون نقطه کور
زبانه قفل کودک در درهای عقب
سیستم قفل مرکزی با با سیستم گپرنده و فرستنده نوری
کمربند ایمنی صندلی جلو و عقب
مثلث اخطار با شبرنگ
سیتروئن زانتیا Xantia خودرویی محبوب است که سالها در سایپا مونتاژ می شود و بعلت خصوصیات اسپرت ، چابکی، راحتی، سیستم تعلیق منحصر به فرد و کیفیت آن مورد استقبال خوبی قرار گرفته است. با این حال این خودرو سالهاست که در کمپانی سیتروئن از رده خارج شده است.
شخصات فنی و لیست تجهیزات زانتیا مدل SX۲۰۰۰
1. ترمزهای دیسکی برای چهار چرخ، مجهز به تهویه در چرخهای جلو
2. قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو در جادههای هموار و ناهموار و تعویض آسان چرخها
3. تنظیم اتوماتیک ارتفاع خودرو بر اساس توزیع بار و وزن سر نشین
4. سیستم اتوماتیک قطع کننده سوخت هنگام حادثه
5. سوئیچ مجهز به کنترل از راه دور همراه با سیستم کد خوان الکترونیکی (سیستم ضد سرقت خودرو)
6. قفل ایمنی مخصوص کودک
7. فرمان هیدرولیکی با امکان تنظیم ارتفاع غربیلک فرمان در چهار نقطه
8. کیسه هوای ایمنی راننده
9. کیسه هوای ایمنی سرنشین جلویی
10. سوئیچ کنترل کیسه هوای سر نشین
11. تهویه مطبوع با قابلیت تنظیم دستی و اتوماتیک برای دمای داخل خودرو (سرما و گرما) هوشمند
12. مجهز به سیستم آئینههای جانبی برقی، تاشو و گرمکن آینه
13. ضربه گیرهای جانبی دربهای جلو و عقب برای ایمنی سرنشینان در تصادفات جانبی
14. کمربندهای ایمنی سرنشین مجهز به سیستم هوشمند در مقابل ضربات دارای سیستم جمعکننده انفجاری
15. زیر آرنجی مرکزی و بالشتک تاشو صندلی عقب برای قرار دادن چوب اسکی و دسترسی سرنشینان به صندوق عقب
16. نمایشگر دیجیتالی دمای خارج خودرو ساعت، کیلومتر شمار
17. با شش بلندگو با امکان کنترل از روی فرمان RDS مجهز به رادیو با امکان سی دی رادیو
18. صندلیهای ارگونومیکی قابل تنظیم مکانیکی در جلو خودرو (ارتفاع، شیب پشتی، قوس داخل کمر و… )
19. قفل مرکزی دربهای جلو، عقب و درب صندوق عقب
20. قابلیت تخت خواب شدن و تا شدن صندلیهای عقب خودرو
21. گرمکن شیشه عقب و برف پاک کن عقب
22. برف پاک کن شیشه جلو با دو سرعت و کنترل اتوماتیک سرعت برف پاک کن و حساس به شدت ریزش باران (هوشمند)
23. آفتابگیرهای مجهز به آینه
24. سیستم ترمز ضد قفل ABS
25. شیشه بالابر برقی شیشههای جلو و عقب خودرو (شیشه راننده با سیستم متوقف کننده هوشمند و امکان کار با یکبار فشردن کلید)
26. پرده آفتاگیر شیشه عقب
27. دو چراغ مطالعه برای راننده و سرنشین جلو
28. چراغ مه شکن در جلوی خودرو
29. مبدل کاتالیست با استاندارد اروپایی EURO II
30. سیستم کنترل تبخیرات سوخت
31. سیستم ضد آلایندگی بخارات کارتل
32. سیستم عیب یاب EORD
33. دو عدد چراغ داخل اتاق روی ستونها با سیستم خاموش شدن هوشمند
34. نمایشگر میزان سائیدگی لنتهای ترمز برای چرخهای جلو
35. نشانگر میزان سائیدگی لنتهای ترمز برای چرخهای جلو
36. نشانگر دیجیتالی مسافت طی شده و هشدار دهنده مراجعات ادواری به تعمیرگاه
37. سیستم تعلیق هیدرولیک جهت تامین تعادل منحصر بفرد خودرو در صورت بروز حوادثی همچون ترکیدگی لاستیک
مشخصات فنی زانتیا
نوع: زانتیا SX مدل:۲٫۰۱ ۱۶v تعداد سیلندر:۴ تعداد سوپاپ:۱۶ حجم موتور:۱۹۹۸cc حداکثر قدرت:۱۳۵hp/۵۵۰۰rpm حداکثر گشتاور:۱۸٫۷kgm/۴۲۰۰rpm وزن خالص:۱۳۲۰kg وزن بار مجاز:۵۲۰kg تعداد سرنشین:۳+۱ ضریب آیرودینامیک بدنه:۰٫۳۴ شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در۱۰٫۳ ثانیه
سوخت رسانی
ظرفیت باک:۶۵lit نوع پمپ بنزین:برقی نوع تغذیه:انژکتوری ۴ نقطهای نوع بنزین:بدون سرب مصرف سوخت با سرعت ثابت ۱۲۰km/hr خارج از شهر :9.5lit/۱۰۰km
امکانات ویژه XU7 (زانتیا سوپر لوکس)
1. سیستم ضد قفل ترمز (ABS)
2. مبدل کاتالیست برای کاهش آلودگی در حد استاندارد EURO۳
3. شیشه جلو ضد تشعشع حرارتی
4. Air bag راننده
5.
Air bag سرنشین جلو 6.
Air bag جانبی دو طرف در داخل پشتی صندلیهای جلو (استفاده از روکش اضافه برای صندلیهای جلو، در مواقع خطر از باز شدن ۲ عدد Air bag جانبی که در پشتی صندلیهای جلو تعبیه گردیدهاست، جلوگیری مینمایند)
7. سوئیچ کنترل Air bag سمت سرنشین
8. طرح چوب (داشبورد، رودریها و دسته دنده)
9 . دارای سیستم عیب یاب (OBD)
10. سیستم ضد آلایندگی بخارات کارتر
11. سیستم کنترل تبخیرات سوخت
12. برف پاک کن مجهز به سیستم هوشمند
13. سوییچ با کنترل از راه دور و قفل مرکزی
14. سیستم هوشمند تهویه مطبوع (A/C)
15. کلید ضد سرقت با سیستم الکترونیکی (Transponder)
16. سیستم صوتی RB۱ (رادیو پخش با صفحه نمایش) با قابلیت کنترل از روی غربیلک فرمان
17. پرده ضد نور عقب
18. چراغ مطالعه سرنشینان جلو ۲عدد
19. نشان دهنده دمای بیرون و تاریخ
20. شیشه بالا بر با سیستم Anti-Pinch سمت راننده
21. کمربندهای ایمنی با قابلیت تنظیم ارتفاع متناسب با قد سرنشینان جلو و مجهز به چاشنی انفجاری
مشخصات فنی موتور XU7 JP4
* مدل:۱٫۸i ۱۶v
* تعداد سیلندر: ۴
* تعداد سوپاپ: ۱۶
* قطر سیلندر:۸۳mm
* کورس سیلندر:۸۱٫۴ mm
* حداقل قدرت ۱۱۲hp/۵۵۰۰rpm
* حداکثر گشتاور:۱۶٫۱kqm/۴۲۵۰rpm
* سیستم فرمان:هیدرولیک
* ضریب آیرودینامیک بدنه (cx):۰٫۳۴
* شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت:۱۱٫۹s
* سرعت خودرو ( km/h) در دور ۱۰۰۰ rpm موتور
* دنده یک:۷٫۹۱
* دنده دو:۱۴٫۹۲
* دنده سه:۲۰٫۱
* دنده چهار:۲۶
* دنده پنج:۳۴٫۳۶
* دنده عقب:۸٫۲
سیستم تعلیق سیستم هیدرولیک تحت فشار بالا
اکسل جلو: سیستم مک فرسون کاذب، طبق پایین دارای میل پیچشی با قابلیت تثبیت و تنظیم ارتفاع خودرو اکسل عقب: دارای بازوهایی با قابلیت خود فرمانی چرخهای عقب و میل پیچشی با امکان تثبیت و تنظیم ارتفاع خودرو
سوخت
* ظرفیت باک:۶۵ لیتر
* نوع پمپ بنزین:برقی
* نوع تغذیه:انژکتوری ۴ نقطهای
* محل درب باک بنزین:سمت راست
* مصرف سوخت در۱۰۰km:داخل شهر:۱۱٫۲ لیتر خارج شهر:۶٫۵لیتر سیکل تلفیقی:۸٫۲ لیتر
سیستم ترمز ABS
* نوع ترمز: هیدرولیک بدون بوستر
* ترمز چرخهای جلو: دیسکی تهویه شونده
* ترمز چرخهای عقب: دیسکی
* ترمز دستی: روی چرخهای جلو
اوزان
* وزن خالص ( طبق استاندارد CEE) :۱۲۶۴ kg
* میزان بار روی چرخهای جلو:۷۶۴ kg
* میزان بار روی چرخهای عقب:۵۰۰ kg
* حداکثر وزن :۱۷۷۰ kg
* میزان بار مجاز:۵۰۶ kg
* حجم موتور ۲۰۰۰ سی سی با ۱۶ سوپاپ
* ماکزیمم سرعت ۲۰۳ کیلومتر در ساعت
* مصرف سوخت ( داخل شهر ۱۲٫۹ لیتر ) ( بین شهر ۶٫۹ لیتر) ( میانگین ۹٫۱ لیتر ) در ۱۰۰km
* شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ۱۰٫۳ ثانیه
وانت باردو در حقیقت همان وانت پیکان یا پیکان وانت است که با تغییراتی روی قوای محرکه برای کاهش مصرف و آلودگی روبرو شده است.
نوع موتور : I.C. Engine- four stroke
حجم موتور : 1598 cc
تعداد سیلندر : 4
نسبت تراکم : 7.8:1
قدرت موتور : 49 KW @5000 rpm
حداکثر گشتاور : 104 N.m @3750rpm
سیستم سوخت رسانی : انژکتوری پاششی MPFI
نوع سوخت : بنزین (87 عدد اکتان)
تعداد سوپاپ : 8
سیستم احتراق : double ignition coil
استاندارد حد آلایندگی : Euro II
سیستم سوخت : انژکتوری
حداکثر سرعت : 137 km/h
مصرف (لیتر در صد کیلومتر)
میانگین مصرف خارج شهر : 8.53 لیتر
میانگین مصرف داخل شهر : 12.54 لیتر
حدآلایندگی گاز مونوکسید کربن با وجود مبدل کاتالیزوری : 2.2 gr/km
گیربکس
کلاچ :صفحه خشک منفرد
گیربکس (جعبه دنده ) : دستی
دیفرانسیل : هیپویید
ظرفیت
باک بنزین : 45لیتر
روغن موتور (با فیلتر ) : 10W40
دیفرانسیل : 85W90 or EPS90
روغن گیربکس : 10W40 or 20W50
ظرفیت آب سیستم خنک کننده خودرو : 7.2 لیتر
وزن (kg)
وزن تقریبی خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی : 1008 کیلوگرم
حداکثروزن مجاز با سرنشین : 1625 کیلوگرم
حداکثر بار خالص روی محور عقب : 936 کیلوگرم
حداکثر بار خالص روی محور جلو : 570 کیلوگرم
سیستم الکتریکی
نوع وتوان باتری : 12 V 60 Ah
ولتاژ: 12 ولت
سیستم شارژ: آلترناتور
دینام : 14 V 65 A
استارت : 0.9 کیلو وات
واحد کنترل الکترونیکی : siemese
سیستم فرمان
جعبه فرمان : جعبه فرمان نوع F
تعداد دور چرخش قفل به قفل فرمان : 3.2±1.5mm
قطر دایره چرخش خودرو : 11.2m
سیستم ترمز
ترمز جلو : دیسکی – هیدرولیک
ترمز عقب : کاسه ای – هیدرولیک
ایمنی
وضعیت سوئیچ
وضعیت کمربند ایمنی
سیستم سوخت خودکار قطع سوخت در مواقع اضطراری
چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
آینه داخلی دید در شب (قابل تنظیم)
نمای داخلی
صندلی راننده ساخت مهرکام پارس
وضعیت جلو داشبورد ساخت مهرکام پارس
رنگ تزئینات داخلی مشکی
نوع تودوزی پارچه تار و پودی
مبدل کاتالیست اگزوز Accocat
وضعیت سیستم تهویه بخاری و هواکش
سنسور اکسیژن دارد
سیستم تهویه هوای قابل تنظیم دستی
نمای خارجی
ابعاد (mm)
طول خودرو : سپر تا سپر 4332 mm
عرض خودرو از آینه های جانبی : طول سپر 1613 mm
ارتفاع خودرو : 1419 mm
فاصله دو محور : 2502 mm
تجهیزات
رنگ بدنه : سفید
کلاس : وانت
نوع برف پاک کن : ساخت شرکت آتی موتور
وضعیت سپرجلو با روکش آب کروم و یا روکش مشکی
وضعیت سپرعقب با روکش آب کروم و یا روکش مشکی
سرانجام پس از سالها بحث درباره تولید محصولی مدرن - کلاسیک در کمپانی مرسدس بنز و ماهها طراحی و تست ،خودرویی اسپرت با ظاهری برگرفته از مرسدس بنز - 300 اس ال گالوینگ (Mercedes-Benz 300Sl Gullwing) در نمایشگاه خودرو فرانکفورت سال 2009 به نمایش گذاشته شد و توانست یکی از پربیننده ترین خودروهای نمایشگاه لقب گیرد . این جی تی (GT) آلمانی که اس ال اس - آ ام گ (SLS AMG) نام دارد قرار است جایگزین مدل مک لارن - اس ال آر (Mclaren SLR) شود و از اواسط سال 2010 در اروپا همچنین اواسط 2011 در آمریکا به فروش برسد. این خودرو سوپر اسپرت اولین نمونه از محصولات مرسدس بنز (MERCEDES-BENZ) است که کار طراحی و تولیدش در تشکیلات مرسدس بنز - آ ام گ (AMG) به انجام رسیده است. پیشرانه تولیدی آ ام گ (AMG) برای این خودرو 8 سیلندر (V) شکل بوده به حجم 6.2 لیتر و توان خروجی 571 اسب بخار (hp) که توسط یک جعبه دنده 7 سرعته Dual Clutch نیرو را به چرخ های عقب منتقل می نماید. شتاب اولیه مرسدس بنز - اس ال اس 3.8 ثانیه می باشد.
مدل
سال ساخت | 2009 |
کمپانی مادر | - |
کمپانی سازنده | مرسدس بنز |
مدل | اس ال اس |
تریم | - |
شکل ظاهری | دو در |
سبک | اسپرت |
قیمت پایه | 177.310 یورو |
موتور و قدرت | |
نوع موتور | 8 |
حجم موتور | 6.2 (لیتر) |
حداکثر قدرت | 571 اسب بخار در 6800دور در دقیقه |
حداکثر گشتاور | 650 نیوتن متردر4750 دوردردقیقه |
سوپاپ | 4 عدد در هر سیلندر |
قطر سیلندر x کورس پیستون | 102.2×94.6 (میلی متر) |
نسبت تراکم | 11.3:1 |
گیربکس | 7 دنده نیمه اتوماتیک |
شتاب اولیه | - |
سوخت | |
ظرفیت مخزن سوخت | 85 (لیتر) |
نوع سوخت | بنزین |
مصرف سوخت در شهر | 12.4 لیتر در هر 100 کیلومتر |
مصرف سوخت در بزرگراه | 9.4 لیتر در هر 100 کیلومتر |
وزن و ابعاد خارجی | |
وزن | 1620 (کیلوگرم) |
طول | 4638 (میلی متر) |
عرض | 1939 (میلی متر) |
ارتفاع | 1262 (میلی متر) |
فاصله دو محور | 2680 (میلی متر) |
فاصله چرخ های جلو | 1682 (میلی متر) |
فاصله چرخ های عقب | 1653 (میلی متر) |
ابعاد داخلی | |
تعداد سرنشین | 2 (نفر) |
ارتفاع صندلی جلو | - |
ارتفاع صندلی عقب | - |
فاصله جلو پای صندلی جلو | - |
فاصله جلو پای صندلی عقب | - |
پهنای صندلی جلو | - |
پهنای صندلی عقب | - |
پهنای پشتی جلو | - |
پهنای پشتی عقب | - |
ترمز و انتقال قدرت | ||
استاندارد | سفارشی | |
سیستم ترمز ABS | ||
نوع انتقال قدرت | دیفرانسیل عقب | |
سیستم کنترل پایداری |
امکانات ویژه | ||
استاندارد | سفارشی | |
تنظیم برقی صندلی راننده | ||
حافظه صندلی راننده | ||
شیشه برقی عقب | ||
رینگ اسپرت | ||
سیستم کنترل سرعت | ||
سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک | ||
گرمکن صندلی | ||
سنسور باران | ||
شیشه شوی چراغ جلو | ||
سنسور دنده عقب |
سیستم صوتی | ||
استاندارد | سفارشی | |
پخش کاست دار | ||
پخش CD | ||
پخش DVD | ||
سیستم تعویض CD | ||
سیستم ناوبری |
سیستم امنیتی | ||
کیسه هوای راننده | ||
کیسه هوای سرنشین جلو | ||
کیسه هوای جانبی جلو | ||
کیسه هوای جانبی عقب | ||
کیسه هوای پرده ای | ||
کیسه هوای زانو | ||
سطح ایمنی (Euro ncap) |